باربری تهران به شهرستان های مختلف به وسیله خودروهای متنوعی انجام می شود. انواع وانت، نیسان، کامیون ها و غیره. به همین دلیل است که بر مبنای بار موجود باید خودرو را بررسی کرد. اطلاع از فرق کامیون تک محور با دو محور هم برای صاحبان باربری و هم برای افرادی که تمایل به ارسال بار خود دارند بسیار کمک کننده است. به همین دلیل در ادامه این نوشته از وب سایت ایرانکس به بررسی تفاوت بین این دو مدل می پردازیم.
منظور از کامیون تک محور چیست؟
در روند فعالیتی باربری کامیون به شهر های مختلف ایران، از خودروهای مختلفی استفاده می شود. یکی از آن ها کامیون تک محور است. این مدل را می توان یکی از محبوب ترین کامیون ها در زمینه باربری و حمل و نقل وسایل دانست. کامیون تک محور در واقع خودرویی است که محرک آن تک چرخ می باشد و یک محور در عقب خودرو دارد. اصلی ترین مزیتی که کامیون های تک محور دارند این است که می توان با آن ها بارهای سبک تر را حمل کرد. در واقع می توان اشاره داشت که فرق کامیون تک محور با دو محور، در ظرفیت آن ها هم می باشد. چرخ های کمک تر کامیون های تک محور کمک می کند تا قابلیت مانور بیشتری داشته باشند.
کامیون دو محور
این کامیون مدلی است با دو محور که به همین دلیل گزینه ای بسیار مناسب برای حمل بارهای سنگین می باشد. به دلیل ظرفیت بالای کامیون دو محور در حمل بار، شما می توانید با هزینه کمتری برای حمل بار خود اقدام کنید. چرا که بار بیشتری در کامیون دو محور نسبت به تک محور حمل می شود.
فرق کامیون تک محور با دو محور
با توضیحات کمی که در ارتباط با کامیون های تک محور و دو محور دادیم شاید در زمینه باربری متوجه تفاوت های بین این دو شده باشید. اما در این بخش از نوشته خود، به طور دقیقی تفاوت ها را بررسی می کنیم.
ظرفیت حمل
همان طور که اشاره کردیم، مدل های تک محور تنها یک محور دارند. در واقع این مدل ها یک مجموعه چرخ دارند. در حالی که کامیون های دو محور دارای دو مجموعه چرخ هستند. کامیون تک محور را در واقع می توان مدلی از یدک کش ها د انست که بار های سبک تر را می توانند جابجا کنند. چرا که ظرفیت کمتری دارند. در حالی که کامیون های دو محوره به دلیل ظرفیت بالاتر امکان حمل بارهای سنگین را راحت تر دارند. توجه داشته باشید که حمل بار بیش از ظرفیت خودرو می تواند آسیب های سنگینی وارد کند. به همین دلیل باید از تمامی جزئیات مربوط به ظرفیت خودرو اطلاع د اشته باشید.
مسافت و قدرت گاز
فرق کامیون تک محور با دو محور تنها در ظرفیت نیست. به دلیل تک محوره بودن، این مدل از کامیون تنها می تواند مسافت های کمتر را به حمل بار بپردازد. چرا که قدرت گاز آن نسبت به مدل های دو محوره بسیار پایین تر است. با این توصیف می توان اشاره داشت که کامیون های تک محوره برای مسیرهای ساده تر و کوتاه تر مناسب هستند. چرا که هم ظرفیت کمتری دارند و هم چرخ های آن ها قدرت گاز زیاد را از خودرو می گیرد.
قیمت، فرق کامیون تک محور با دو محور
شاید اما نکته ای که بتوان آن را مزیت اساسی کامیون های تک محور دانست، قیمت آن ها در زمان خرید است که بسیار کمتر از کامیون های دو محوره می باشد. اما باید توجه داشته که خودرو های دو محور حمل و نقل بار را به دلیل ظرفیت بیشتر می توانند با هزینه کمتری پیش ببرند. چرا که شما با یک بار حمل و نقل می توانید بار بیشتری جابجا کنید.
پایداری خودرو
یکی از نکات مهمی که در تفاوت های این دو مدل خودرو به چشم می خورد، توزیع وزن در کامیون های دو محوره است. این یعنی که وزن بار می تواند در سراسر قسمت های خودرو توزیع شود. این مسئله منجر به پایداری بسیار کامیون های دو محوره در جاده می شود. البته باید به این نکته توجه داشته باشیم که اندازه بزرگ این تریلر ها رانندگی در جاده های کوچک یا شیب دار را سخت تر می کند.
سخن آخر
اطلاع از فرق کامیون تک محور با دو محور هم به خریداران این وسیله که در زمینه باربری فعالیت می کنند کمک می کند و هم به افرادی که می خواهند بار خود را جابجا کنند . به همین دلیل در این نوشته، ما جزئیات مهمی مانند ظرفیت هر خودرو، پایداری، هزینه ها و غیره را بررسی کردیم.