شاید برای بسیاری افراد تفاوت باربری کامیون و تریلی واضح نباشد. یا این که از نظر آن ها این دو یکسان باشند. اما باید گفت که باربری کامیون و باربری تهران ویژه تریلی تفاوت های بسیاری با هم دارند. این خودرو های سنگین هر کدام ویژگی های خاصی برای خود دارند که می توانند روند باربری را متفاوت از دیگری پیش برند. به همین دلیل در این نوشته از وب سایت ایرانکس ما به بررسی تفاوت باربری کامیون و تریلی می پردازیم.
منظور از تریلی چیست؟
برخی کامیون های بسیار بزرگ که می توانند باری تا ۲۴ تن را حمل کنند به عنوان تریلی شناخته می شوند. تریلی در کل معنی بارکش می دهد و شرکت هایی مانند اسکانیا، ولوو، مرسدس بنز و غیره به تولید آن ها پرداخته اند. کاربرد های بسیار باربری تریلی در کل دنیا دیده می شود و همین امر منجر به استفاده شرکت های باربری بسیاری از آن ها شده است. به طور مثال می توانیم به تریلی های ترانزیتی اشاره کنیم که در سطح بین المللی به جابجایی بار می پردازند. البته نام دیگر این مدل تریلی ها، اتاق دار است که قسمت بار آن ها به گونه ای خاص طراحی شده است. این قسمت ضد ضربه و ضد آب است.
انواع مختلفی از تریلی ها وجود دارد که در بررسی تفاوت باربری کامیون و تریلی بهتر است آن ها را بشناسیم. این مدل ها عبارتند از:
- تریلی کفی
- ترازیتی
- تریلی های لبه دار
- کمپرسی
- بغل بارشو
- تریلی های یخچالی
- تریلی ۴۰ فوت
- مدل تریلی های ۲۰ فوت
هر کدام از این مدل ها میزان وزن خاصی را تحمل می کنند و کاربرد ویژه ای دارند. به طور مثال تریلی های ترانزیتی برای حمل بار به صورت صادرات و واردات مورد استفاده قرار می گیرند.
بررسی کامیون ها
همان طور که می دانید در این نوشته هدف ما بررسی تفاوت باربری کامیون و تریلی است. در این بخش می خواهیم کامیون ها یا کشنده ها را بررسی کنیم. دقت کنید که کامیون ها به عنوان کشنده مدل های متنوعی دارند . به جهت باربری و حمل و نقل کالا مورد استفاده قرار می گیرند. ظرفیت کامیون ها با توجه به مدلی که دارند متفاوت است و گاها می توانند تا ۶ تن را حمل کنند. این در حالی است که کمترین بار حمل شده به وسیله کامیون ها ۳ تن است. با توجه به اهمیت این مدل از خودرو های سنگین باید اشاره کنیم که انواع مختلف کامیون ها عبارتند از:
- کامیون های جفت محور
- میکسر ها
- کامیون های تک محور
- مدل های باری مخزنی
- کامیون های مخزن دار
- بونکر ها
- کامیون های روباز
- کامیون های کمپرسی
مدل های مختلفی که از کامیون ها وجود دارد می تواند کاربرد ویژه ای برای باربری تهران و باربری شهرستان داشته باشد. به طور مثال می توانیم به ون باربری اشاره داشته باشیم. این مدل به گونه ای طراحی و ساخته شده است که اتاق راننده و بخش بار در دو قسمت جداگانه قرار دارند. البته هر دو روی یک شاسی هستند. دقت کنید که مینیمم ظرفیت حمل این مدل ۳ و نیم تن است و بیشترین وزن باری که می توانید در آن قرار دهید ۵ تن می باشد.
همچنین برای رزرو وانت بار تهران به ایرانکس مراجعه کنید
تفاوت باربری کامیون و تریلی
توضیحاتی که در بخش های قبل در ارتباط با تریلی و کامیون دادیم می تواند تا حدودی شما را با تفاوت های این دو وسیله سنگین نقلیه آشنا کند. با این وجود نکات ظریف بسیاری وجود دارد که در بررسی تفاوت این دو مدل اهمیت زیادی دارند. بررسی این تفاوت ها به افرادی که با کامیون ها و تریلی ها برخورد نداشته اند کمک بسیار زیادی می کند. کامیون نوعی اصطلاح و واژه روزمره است که عموما برای وسیله ای که بتواند بار های سنگین را حمل کند به کار گرفته می شود. از این رو می توان اشاره داشت که کامیون ها نوعی کابین هستند. این در حالی است که در تفاوت باربری کامیون و تریلی باید اشاره کنیم تریلی ها برای حرکت باید کابینی داشته باشند. در حقیقت عموم فضایی که تریلی دارد برای قرار گیری بار مورد استفاده قرار می گیرد.
نکته دیگر این که باید بدانید کامیون ها معمولا به واحدی مستقل گفته می شوند که فضای حمل بار و کابین به هم متصل هستند. در اندازه های کوچک نیز به عنوان یک گزینه مناسب برای جابجایی های شهری و حمل بار در مناطق سخت تر است. اما تریلی این گونه نیست. این وسیله نقلیه معمولا برای جابجایی بار های سنگین تر مورد استفاده قرار می گیرد. عموما به دلیل شرایطی که دارد برای جابجایی مسیر های طولانی تر مثلا مسیر های ترانزیتی از آن استفاده می شود.
سخن آخر
کامیون و تریلی را ما در باور عمومی به عنوان ماشین های سنگین می شناسیم. اما با بررسی تفاوت باربری کامیون و تریلی در این نوشته از وب سایت ایرانکس متوجه شدیم که این دو وسیله نقلیه هر کدام کاربرد خاص خود را دارند. شما با مطالعه این نکات می توانید راحت تر از قبل ، خودرو های سنگین را نشخیص دهید.